Översättningsgruppen

Pågående översättningar

Följande texter är förslag på översättningar av Översättningsgruppen för granskning och feedback från gemenskapen. Vi vill ha feedback på CoDAs avslutningsbön senast 2023-09-30 via codasverige.oversattning@gmail.com.


CoDAs avslutningsbön
Vi tackar vår högre kraft,
för allt som vi har fått i det här mötet.
Nu när vi avslutar, må vi ta med oss
visdomen, kärleken, acceptansen och hoppet om tillfrisknande.

CoDA Closing prayer
We thank our Higher Power,
for all that we have received from this meeting.
As we close, may we take with us
the wisdom, love, acceptance, and hope of recovery.


Obs! Vi har förlorat tillgång till vår tidigare översättningsmail, maila gärna oss på nytt.

Kontakta: codasverige.oversattning@gmail.com

Översättare sökes

Vi söker dig som vill göra service och vara med att översätta samt korrekturläsa CoDAs litteratur till svenska. Vi söker även en översättningsansvarig som kan samordna översättningsprocessen. CoDAs översättningsgrupp bjuder in alla intresserade medlemmar att vara med i översättningsarbetet. Vi arbetar med översättningen i mindre grupper utifrån CoDAs andliga principer. Det enda som krävs för att delta i arbetet är en vilja att göra service och översätta boken till svenska. Du är välkommen oavsett språknivå på svenska och/eller engelska. Vi kommer arbeta med gruppsamveten och tillsammans diskutera tänkbara svenska formuleringar.

Det övergripande målet är att texterna ska vara trogna originalen och samtidigt lätta att ta till sig på svenska. Det innebär även att texterna ska ha bra flyt vid högläsning.

Möten

Vi har arbetsmöten varierande tider via zoom, dyk in på ett möte eller kontakta codasverige.oversattning@gmail.com om du är intresserad av att göra service i Översättningsgruppen. Kommande möten finns på Google Calendar samt som iCal.